Yaşamdaki olumsuzlukların yarattığı problemler yumağı olan stres, organizmayı hem ruhsal, hem de bedensel olarak etkileyerek diğer rahatsızlıklarla kıyaslandığında onların üzerinde bir yere çıkar. İnsanların dengesinin büyük ölçüde sarsan bu durum, içinde bulunulan durumun değişimi olumlu gelişmelerle ortadan kalkar. Uzun süreli stres, depresyon ve daha ilerisi ölüme dahi yol açar. Çeşitli problemler karşısında doyuma ulaşamayan insanlarla stresle mücadele oranı çok düşüktür.
Duygusal stres ise iş hayatında veya cinsel hayattaki başarısız olma korkusu yüzünden kaynaklanır. Stresin erkekler ve kadınlardaki etkileri de farklı farklı şöyle ki erkekler çeşitli stresler karşısjnda kadınlarla mukayese edildiğinde daha fazla saldırgan bir tutum içerisinde olmakta, kadınlar ise ruhsal çöküntü ve yoğun bir kaygılar.zinciri yaşamaktalar. Zihinsel açıdan gelişmiş insanlar daha çok stres altında bulunsalar bile karşı koyma gücü de fazla olmaktadır. Sağlıklı bir psikolojik gelişme çizgisinde olan kişiler stresleri daha kısa bir zamanda yok ediyorlar. Beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan duygusal çıkmazlar ise ani stresler yaratır.
Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz. Problemleri strese dönüştürmeden yok etmenin çaresi üzerinde fazla durmamak, oluruna bırakmak eğer bu yapılamıyorsa son ve tek çare dikkati başa noktaya çekmektir. Bunun yanında eğer uygulayabilirseniz transdantal meditasyon uygulayın. Bakın stres karşısındaki gücünüz nasıl artacak problemlere karşı nasıl dayanıklı olacaksınız…
Size bu çözümlerden sonra stresin kimlerin sağlığını tehdit ettiğini ve stres tepkisi yaşatan durumları sıralayalım.
1. Tehlike oranı fazla olan işlerde çalışanlar.
2. Ekonomik sıkıntı çekenler.
3. Günlük sorunları ile yeterince başa çıkamayanlar.
4. İşlerini yeterince kontrol edemeyenler.
5. Ruhsal sağlığı bozuk olanlar.
6. Gürültülü bölgelerde yaşayan veya çalışmak zorunda olanlar.
7. Başarısızlık durumlarıyla sık sık karşı karşıya kalanlar.
8. Çevresiyle iletişim kurmakta zorluk çekenler.
9. Yapabileceği iş kapasitesinin üzerinde iş yapmaya çalışanlar.
10. Dinlenme imkanı bulamayan ve sürekli çalışmak zorunda olanlar.